Кои са любимите Ви квартални кръчми през 2020 година?

Share |

Здравейте кръчмонавти!

За първи път от много време се чудя как да започна статия – 2020 е може би най-тежката или поне най-странната година в съзнателните животи на повечето от нас! COVID-19, пандемия, изолация, извънредно положение, параноя… какво ли не ни сполетя. Но имаше много негативни новини и на кръчмарския хоризонт – затвориха доста от любимите ни вкартални кръчми, в скоро време сигурно още ще ги последват!

Голяма част от тях не се предадоха пред новия китайски вирус и не затвориха окончателно врати нито заради него, нито заради новите закони и разпоредби, нито страха на хората от COVID-19. Не! Те постепенно отстъпиха място на нови жилищни сгради, бяха съборени заради увеличения на улиците в Пловдив и т.н. Примерите са много, може би скоро тяхната тъжна съдба ще последва и емблематичната за всички кръчмонавти кръчма – Водолаза!

Дали COVID-19 е нова световна конспирация, дали Бил Гейтс иска да ни чипира, дали някоя фармацевтична компания иска да ни мине, защото тя е измислила Коронавируса и съответно има ваксина за него – това не мога да кажа със сигурност. Не знам и дали това, което скоро видях в интернет е вярно и COVID-19 наистина се лекува с 19 водки (малки или големи зависи от човека).

Знам обаче едно – алкохола може да не лекува новия вурис, но с него цялата психоза, която изпитваме покрай вируса, се преживява много по-лесно! Както се казва – дезинфекция трябва не само за ръцете, трябва и за гърлото/сърцето…

Понеже ни предстоят няколко тежки зимни месеца, през които социалната изолация ще е може би по-силна от всякога – нека да се върнем към топлите ни спомени за не толкова далечното минало, за високоградусни напитки и за тъмни, задимени кръчми, в които прекарвахме времето си с верни приятели, а понякога – даже и с врагове!

За това днес Ви питам – коя е любимата Ви квартална кръчма (може и повече от една) през 2020 година? Моля да оставяте Вашите предложения като коментар под тази статия, чакам с нетърпение да чуя Вашите предложения!

А кой знае – може би в скоро време и аз ще посетя някоя от тях…

Наздраве кръчмонавти!

Димитър Димитров

2 коментара

  1. Пешо Мексикото says:

    Много свежо, Митак. Гласувам за Водолаза заради всички спомени и понеже е последният оцелял представител на една романтична епоха.

    November 2nd, 2020 at 22:08

  2. Димитър Димитров says:

    Водолаза е еманацията на пловдивската кръчмонавтика! Има един глас и от мен, но нека кварталните кръчмонавти да предложат и някои екзотични и по-малко известни на широката публика кръчми!

    November 3rd, 2020 at 00:21

Остави коментар