Привлекателна и лесна

Share |

Здравейте приятели,

Коледните празници са все по-близо, преди няколко дни се изсипа и първият сняг, който още повече ни напомни за предстоящите тържества. Както винаги с края на годината дойде време и за размисъл, придружен с обилни количества изпит алкохол. Но все пак в края на всяка календарна година е нормално човек да си даде равносметка за това какво е постигнал през изминатата година и за това какво му предстои през следващата (за привържениците на Маите е ясно- света ще свърши през 2012). Но повода да напиша тази статия е съмсем друг, при това доста по-екзистенциален и тривиален. Но всичко по реда си, ще започна поредното си повествувание в хронологичен ред…

Беше студена зимна вечер и по лошо стечение на обстоятелствата ми се случи да нямам дори и интернет, факт който аз приех като директен знак от Господ, че не съм бил послушен през изминалата 2011. Изправен пред тежка дилема реших все пак да погледам малко телевизия, вместо да се отдам на другата ми, макар и по-приятна, опция- тотален и безрезервен алкохолизъм. Така, въоражен с търпение (и бира) и без високи очаквания аз се настаних пред телевизора и натиснах голямото червено копче. Първия канал, който се появи беше bTV-то и след като нямах планове за това какво точно искам да гледам реших да не сменям на друг канал докато на разбера какво дават по този.

За късмет или нещастие се случи точно по това време да дават една нова инициатива на “Шоуто на Слави”, а именно играта “Умна и красива”. На Слави няма как да му се отрече- в последните 10 години е единствения добър шоумен в България, събрал е много добър екип и т.н.. Заглавието на предаването също е внимателно подбрано и грабва зрителското внимание още на първо четене/слушане, това също е един безспорен факт. Като резултат от казаното дотук, аз се загледах с интерес в този нов формат на предаването, като следих непосилните задачи, с които дамите бяха натоварени. След първите 10 минути от шоуто разбрах, че очевидно думите “красива” и особено “умна” са доста фриволно използвани. Стигнах до извода, че идеята на сценаристите сигурно е била да се направи една своеобразна игра на думи, тъй като очевидното някои кандидатки бяха спорно красиви и безспорно тъпи. Голяма част от тях притежаваха онзи специфичен блясък в очите, характерен само за жените, които са се оженили по сметка или ако не друго, то поне смятат да го направят. Жени, с които един средно статистически мъж би имал само една обща допирна точка за контактуване и тази единствена точка е G точката. Замислих се още по-дълбоко за драмите, през които преминават тези (м)орални жени, също както и за това коя жена е красива и коя- не.

Но каквото и да си говорим все пак трябва да призная, че идеята на предаването не е тотално лоша. Просто не много удачна за нашият, български зрител. Какво търси в днешно време съвременния българин? Ако попитате 100 мъже едва ли повече от 10 от тях ще ви кажат умна жена. Да, красотата винаги е доста важна и всеки един от нас(мъжете) би искал да излиза с oслепително красива жена. Но какво друго би искал той от нея? Да консумират по-често връзката си, разбира се. С други думи, казано на по-просто и разговорен език: да е лесна. И така, следвайки метода на математическа индукцията(благодаря ти, Радев), стигнах до следното фундаментално заглавие, което 100 процента ще завладее зрителското внимание: “Привлекателна и лесна!”! Ето и аргументацията ми: красива е едно прекалено силно и относително прилагателно. Една жена може да ти се струва грозна на трезво, но след 3 големи да ти се струва красива. За това слагам междинното и относително прилагателно привлекателна. А относно частта с “умна”-та, все един мъж би ви казал, че това далеч не е най-търсеното качество. Не сте съгласни с мен- ОК, колко от вас си харесват жена като я питат колко е корен от 81 примерно или пък коя е столицата на Канада да речем… Нека поне покрай празниците да сме малко по-честни: търсим жени, които да задоволят най-вече сексуалния ни глад, за интелектуалния си имаме приятели мъже, с които при нужда си говорим.

А за тези от вас, които все още не са съгласни с формата и името на новата игра, представете си следното- продуцент от шоуто влиза в бар, отива при дадено момиче и казва:

Здравейте, аз съм продуцент от “Привлекателна и лесна”. Вие сте прилекателна, остава само да разбера дали отговаряте и на другото условие за участие в играта… Така един вид ще зададе един недоизказан въпрос, с който хем ще разчупи леда, хем ще отправи негласно предложение към кандидатката. Хитро, нали (да, съгласен съм, голяма част от момичетата може и да не схванат намека, но и на тях може и допълнително да им се помогне все пак).

И така, драги кръчмонавти, завършва тази статия. Пожелавам Ви много приятни емоции покрай празниците.

Весели празници и наздраве от мен,
Димитър Димитров

3 коментара

 1. Ivailo says:

  Къде е “Like” бутона? (ето ти един добър upgrade за сайта 🙂 )

  December 29th, 2011 at 19:18

 2. Митака says:

  Има бре, как ще да няма :). Не гледаш просто.

  December 29th, 2011 at 19:23

 3. Биляна says:

  Браво, Митка, много добра статия. Ако можех и да предположа, че ще надмине очакванията ми още от много време щях да й отделя внимание.
  Дерзай, както винаги успяваш! 🙂

  January 12th, 2012 at 20:02

Остави коментар