Спиртист на годината

Share |

Здравейте кръчмонавти,

Спорната и странна 2014-та година вече е към своя край, а както всички знаем месец декември е месец за равносметка и размисли. Месец, в който се появят всевъзможни помпозни класации тип “Спортист на годината Дряново”, “Мисис България”, “Гол на годината”, “Вратар на годината” и т.н.. В този ред на мисли аз прекарах много време в упорито търсене и за жалост не успях да намеря класация, която да избере победител за един доста голям сегмент от обществото в България, а именно алкохолиците или за да бъда още по-точен – известните алкохолици.

Тук е момента да се обърна към всички анонимни и квартални къркачи – братя по чашка, моля Ви не ми се сърдете, че не Ви включвам в предстоящата по-долу анкета! Знам, че и Вие сте дали много на света, и при Вие сте се борили с всички сили, и все още не сте паднали жертви в неравната борба срещу алкохола. Но, съгласете се, Вашият принос за унищожаването на всичкия алкохол на света е по-скоро с локално влеяние, а не с национален размер, както при “известните” личности и “звездите” в България.

Та след това кратко лирическо отклонение дойде време да Ви представя и моято идея за нова, фундаментална по своята важност класация, а именно – Спиртист на годината! Даже се изненадвам как някой не се е сетил по-рано за такава класация, защото спортистите в България са доста, но спиртистите са много повече от тях, не е честно да си нямат награда и те! Липсата на награда пък от друга страна ги кара допълнително да се чувстват неоценени и да търсят утеха в чашката, за да избягат от царството на чалгата и съвършената простотия, която ги обгражда от всички страни.

Но стига мрачни мисли, стига капиталистическата идеологическа диверсия, нека се върнем към темата!

Както всяка класация и за тази е уместно да си има патрон, чието име да носи статуетката, която ще бъде (евентуално) дадена на победителя в анкетата. По традиция патрона на награда трябва да напуснал нашият греховен свят, затова тук размишленията ми бяха много кратки – патрона на анкетата ще е Иван Славков, да се свети вовеки името му! Батето беше истински бохем и непоправим къркач, човек който буди възхищение във всички спиртисти и кръчмонавти, един безспорен авторитет в алкохолните среди (а даже и в спортните).

Логично след като вече си имаме име на класацията, имаме си и патрон да дойде ред на номинациите! Само при мисълта за великите къркачи, чиито имена следват, сърцето ми започва да блъска безумно в затвора на гръдния ми кош… В следващите редове с радост ще Ви представя всеки един от номинираните, заедно с кратка биография:

Тодор Славков – кой друг, ако не синът на патрона на анкетата, е по-подходящ за първи номиниран! Тодор Славков впечатли почти цялата страна със завидните количества алкохол, които успя да изпие в национален ефир по време на едно популярно реалити предаване. В момента той е на 38 години, зодия телец (като мен), роден и израстнал в град София.

Иван Ласкин – един безспорен ерудит и като цяло много умен човек, който бидейки такъв има нужда от алкохол, за да понесе родната действителност. Роден на 10 март 1970 година в момента Ласкин е на 44 години, а за своите проблеми с алкохола той е признавал неведнъж и публично.

Владислав Карамфилов (по-известен като Влади Въргала) – друг безпорен ерудит и спиртист. Роден е през далечната 1967 година, също в град София. Завършва НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство в класа на професор Стефан Данаилов, Въргала е известен също така като фен на Левски и комедиен актьор.

Стефан Манов-Тачо – също станал известен покрай един реалити формат. В България по-добре познат като мъжа на Жени Калканджиева, Тачо е безспорен радетел за кръчмарската кауза и заслужа най-малкото номинация в анкетата.

Георги Милчев-Годжи – известен музикант от популярно телевизионно предаване. Също голям радетел на кръчмарската кауза, роден през 1969 година във Враца, Годжи е пореден пример за това, че българите прекарват живота си в мечти и пиене!

Това са моите 5 номинации, разбира се най-вероятно пропускам доста достойни кандидати тук. Ако случайно се сетите за известна личност, която през тази година също е участвала по някакъв начин в някое велико публично пиянство – моля оставете името на тази личност като коментар под тази статия, всяко едно предложение ще бъде разгледано детайлно!

За “Спиртист на годината 2014″ гласувайте тук:

[poll id=”7”]

Наздраве,
Димитър Димитров

3 коментара

 1. marto says:

  S 2 ryce glasuvam za sina na Bateto. Toi shte e zashtiti familnoto ime i bashta mu bi bil mnogo gord !! nazdrave Toshko

  December 7th, 2014 at 19:01

 2. Митака says:

  @Факт! Това също е моят фаворит.

  December 7th, 2014 at 20:14

 3. Митака says:

  За жалост тази анкета/класация не предизвика желания интерес измежду нашите читатели. Все пак обаче имаме победител и той е… ТОДОР СЛАВКОВ! Тодор, между нас казано, беше и наш фаворит.

  Ето и окончателните резултати в класацията “Спиртист на годината 2014”:

  Тодор Славков (54%, 7 гласа)
  Иван Ласкин (15%, 2 гласа)
  Стефан Манов-Тачо (15%, 2 гласа)
  Георги Милчев-Годжи (15%, 2 гласа)
  Влади Въргала (0%, 0 гласа)

  January 17th, 2015 at 09:30

Остави коментар