За добре дошли

Share |

Драги приятели,

Добре дошли на Kry4mi.com – онова малко ъгълче на интернета, в което сме се опитали са съберем най-колоритните български кръчми и да напишем по няколко интересни реда за тях + да споделим с Вас рими и мнението ни по разни тези.

Но нека се върнем към основната тема – живеем във време на глобализация, всеки ден виждаме как кварталните магазинчета линеят под задушаващата сянка на супер маркети и Mall-ове! Скоро може би и нашите любими кръчми ще се дематериализират, за да отстъпят място поредният безличен представител на известните западняшки марки. Това ни подтикна да направим този сайт, за да увековечим чара на малките махленски пивници, с всичките им истории, персонажи, колорит и красоти. Да увековечим местата, където все още можеш да влезеш с 10 лева в джоба и да излезеш убеден в международната конспирация, в лековитите свойства на този или онзи илач, в преходността на живота.

За тази цел запрятаме ръкави и обявяваме най-тържествено началото на Великите кръчмарски “открития”. Ако Колумб беше попаднал на нашите писаници преди векове, вероятно още щеше да търси боцмани и юнги във „Водолаза”, а капитан Кук щеше да се радва на старините си с чаша облак в „Бракониерска среща”, вместо да свърши безславно като туземско мезе. Нашите одисеи едва ли ще ни отведат до далечни паралели и меридиани, тъй като експедициите ни ще се ограничат на първо време в родния ни Пловдив – град с близо 10 000 годиншна бохемска история. Едва ли има българин, който да не е виждал/чувал за/посещавал Стария град, римския театър или тепетата. Но нейде отвъд бермудския триъгълник, заключен между Джендема, Бунарджика и Сахат тепе лежат архипелази от култови квартални кръчмици, повечето от които са извесни само на районните обитатели. Е, ние решихме да се потрудим вместо вас и да ви представим най-заслужилите (според нашето скромно мнение) питиепродавници.

Осъзнаваме, че най-вероятно ще пропуснем колцина „обекти”, за което предварително и смирено се извиняваме. Ако има кръчма, кръчмарски критерий или лаф, който според вас заслужава да е в този сайт, моля ви пишете ни на kry4mi@gmail.com. С радост бихме прочели и посетили вашите евентуални предложения.

Благодарим Ви предварително за писмата.

Пожелаваме Ви приятен престой на нашият сайт – той е направен за вас !

Поздрави от редакторската колегия!
Димитър Димитров и Петър Петков

7 коментара

 1. Tiberiu says:

  http://www.gab.ro/post-sorting-reloaded/ – the guy’s name is actually Gabriel, nobody use the form “gab”. The short form in Romanian is “Gabi”, not “gab”, he’s just trying to look different.

  September 16th, 2010 at 20:57

 2. Dimitar Dimitrov says:

  Thanks for the information Tiberiu 🙂 However that is really not that important 🙂

  September 16th, 2010 at 21:34

 3. orbb says:

  – Обичаш ли ме?
  – Да.
  – Много ли?
  – Много.
  – А какво ти харесва най-много?
  – Бира.

  December 2nd, 2010 at 04:12

 4. orbb says:

  сняг вали вали вали
  а на скарата мезето ми цвърчи
  руйно вино щедро пак се лее
  а преслава пее пее пее
  ще се пие виждам до април
  а след туй ще почна бира-грил

  December 17th, 2010 at 02:34

 5. orbb says:

  14-годишен се напи зверски в механа и загуби съзнание

  http://news.blagoevgrad24.bg/217281.html

  December 25th, 2010 at 15:46

 6. Заклет Фен says:

  Момчета стига bmw-та и мениджърски курсове – ИСКАМЕ СИ СТАРИТЕ КРЪЧМОНАВТИ! Сложете пей пол донейт да ви финансираме, не можем повече без нови статии!!

  April 18th, 2012 at 07:47

 7. Димитър says:

  @Заклет Фен: напълно си прав. Имаме 1-2 обекта наум вече, мисля достатъчно събирахме творчески (и алкохолни) сили през зимата. Тази седмица няма да е, но следващата в която се събират 4 почивни дена ще съберем сили и ще се постараем да пуснем нещо за празниците. А за пей пал бутона- това е добра идея, над която също ще помислим.

  April 18th, 2012 at 18:19

Остави коментар